1 Ocak 2009

Yeniyılyeniyılyeniyılyeniyıl Siiğğzlere KutluOlsun!!!

Ahanda yeni yıl yeni yıl diye yaygara yaptığınız gün bugündür. Sorarım size: Ne değişti? Dünya yine aynı dünya, hava yine aynı hava. Bu kadar balon bi heyecan daha yok arkadaş dünya üstünde. Şişirip şişirip patlatıyolar.

Gece geç yatmama ve kafamın kazan gibi olmasına rağmen sabah erken kalkmak zorundaydım. Sabah 9da uyanıp 10da yola koyuldum. Dışarıda bizden başka kimse yoktu. Ölüm sessizliği gibiydi lan ne biçimdi öyle sokaklar bomboş. Kızılay'a geldim motor sesi bile yoktu bırak insanı. Tırstım lan o sessizlikten. Bütün dükkanlar kapalı. Bütün yılbaşı süsleri yerlerde, insanların suratlarında anlam veremediğim bi durgunluk. Gece ziyadesiyle zıkkımlanmış, mideyi alkolle doldurmuş ve kahvaltı yapmadan çıkmış olmanın getirdiği mide yanmasından olsa gerek, herşey daha bi ekşi gözüktü gözüme. Ama istediği kadar yansın mide, bu kadar sessizlik ve halsizlik olamaz bir şehirde.

Sonra düşündüm niye böyle acaba?! Aslında nedeni çok basitti: Şişirilmiş heyecan!! Herkes biliyordu aslında bu yeni yıl denen hedehödönün dünden farklı olmayacağını. Zaman yine aynı akacak, arabalar aynı gidecek, aynı havayı soluyup, aynı suyu içecektik. Ama herkeste salakça bir yeni yıl heyecanı vardı. Sanki saat 00:00 bir milad olacak ve dünya bir daha eskisi gibi olmayacakmış gibi. Herkes maskelerini takınıp, topluluk eğleniyor diye çok içten eğleniyomuş numarası yaparken, aslında bunun sürekli büyüyen bir kısır döngü olduğunu farkedemedi. Nasıl yani? Şöyle yani: Sen aslında heyecanlı falan değilken etrafına bakıyorsun. Herkes heyecanlı diye sen de heyecanlanıyorsun(gibi yapıyorsun). Ama herkes gibi yapıyor. Sonra sen de heyecanlı gibi gözükünce karşındaki de senden gaza geliyor falan filan böyle büyüyo bu heyecan zarzinpitisi.

Bu heyecan yapmacık olsa da, bir süre sonra etkileri yapmacıklıktan çıkıp gerçeğe dönüşüyor. Sonra birşeylerin değişmeyeceğini bilse de ummaya başlıyo insan ve sonra bu umut inanca dönüşüyor. Değişeceğine inanıyor insan. Sonra da ne mi oluyor? Yeniyıl sabahında, hayal kırıklığı ve dumur hali 72 punto reklam yazısı gibi yüzünden okunan insanlar ve "Bu sene de olmadı beaa!!??" diye kafaların üstünde uçuşan düşünce balonları.

Hadi bahalım hayırlı olsun bu yıl. Peki bişey soracam "YIL" ne demek ki?!

Hiç yorum yok: